Fysik

hjælp til fysik

28. februar 2012 af darde-disco (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave

Opgave 1:
Hæmoglobin   I0 -->  Blod --> I

I denne opgave vil vi se lidt p °a lysabsorption i blod. Blod indeholder det røde protein hæmoglobin som transporterer ilt rundt i kroppen. Ved en bølgelængde af lys p °a λ=500 nm er ekstinktionskoefficienten for hæmoglobin εH=21000 cm−1 M−1. I det følgende antages at alle m °alinger udføres ved 500 nm.

(a) Omregn ekstinktionskoefficienten for hæmoglobin til SI-enheden m2/mol.

(b) Koncentrationen af hæmoglobin i en typisk rask person er cH=8·10−3M . Hvilken absorbans A ville man m °ale p °a rent blod i en kuvette med vejlængden L=1 cm? (Hint: Du behøver ikke regne i SI-enheder her). Mener du at denne værdi af A er realistisk at m °ale i et spektrofotometer ? (forklar)

(c) Hvilken fortyndet koncentration af hæmoglobin c’H skal vi have i kuvetten (L=1 cm) for at m °ale en absorbans A=0.5 ?

 

Tak på forhånd

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2013 af sss_nnn (Slettet)

ja den er så svær


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2013 af sss_nnn (Slettet)

Har du fundet ud af hvordan man løser den?

 


Skriv et svar til: hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.