Matematik

Tangentens ligning?

28. februar 2012 af meick1 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde tangentens ligning ud fra punkterne A=(2,0) og ligningen:

f (x) = 1/4x^3 - x^2 - x + 4

og derefter finde røringspunktet for tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af placebo321 (Slettet)

Forudsat, at A er det ene røringspunkt laves følgende:

Tangentligningen

y = f ' (x0)*(x-x0)+f(x0)

hvor x0 er førstekoordinaten til røringspunktet.

Beregn derfor

f(2) = 1/4*23-22-2+4 = 0

f ' (x) = 3/4x2-2x-1

f ' (2) = 3/4*22-2*2-1 = 3-5=-2

Dette indsættes i tangentligningen.

Hvis du har opgivet et punkt A på tangenten og har den funktion f(x) der tangeres, skal du blot indsætte punktets koordinater i tangentligningen og løse denne for x0


Skriv et svar til: Tangentens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.