Matematik

Overfladeareal (Keglestub)

28. februar 2012 af Abdulzim (Slettet) - Niveau: A-niveau

En keglestub har i den øverste grundflade en diameter på 10cm, og en diameter på 40cm i den nederste grundflade, samt en højde på 20cm.

Jeg skal finde overfladearealet, og hertil har jeg formlen A = π * s * (R+r). 

Mit problem er at finde s, jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre nu. Er der nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af mathon

 

                          s2 = h2 + (R-r)2

                          s = (h2 + (R-r)2)0,5


Svar #2
28. februar 2012 af Abdulzim (Slettet)

Mange tak!! jeg havde selv formlerne herhjemme, men kunne ikke finde dem -.-, men tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Overfladeareal (Keglestub)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.