Matematik

2 ligninger med to ubekendte

29. februar 2012 af chkruse (Slettet)

Jeg har lidt roblemer med at løse denne ligning.

Y=-4*x+25

Y=1,4*x+0,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af PeterValberg

da y "står alene" i begge ligninger, kan du sætte udtrykkene lig med hinanden:

-4x + 25 = 1,4x + 0,8      (gang eventuelt de hele med 10 for at slippe for kommaer)
-40x + 250 = 14x + 8
-54x = -242
x = 121/27 ≈ 4,481 

så har du x, som du indsætter i den ene ligning og finder der ved y

y = -4x + 25 = (-4·121)/27 + 25 = -484/27 + 25 = 191/27 ≈ 7,074

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af PeterValberg

Eller løse det grafisk i fx GeoGebra [ link ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. februar 2012 af chkruse (Slettet)

tak for svar :)


Skriv et svar til: 2 ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.