Matematik

Matematik

29. februar 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

I perioden 1961-2000 kan Indiens befolkningstal tilnærmelsesvis beskrives ved modellen y=442⋅1,0217x ,
hvor y er Indiens befolkningstal, målt i millioner og x er antal år efter 1961.


a) Hvad fortæller tallene 442 og 1,0217 om befolkningstallet i Indien?

Hvad fortæller disse tal?


b) I hvilket år var befolkningstallet 884 millioner?

 

Er det: 442⋅1,021733 = 897.624

          442⋅1,021732 = 878.559

          Så det må være 1993.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af peter lind

y = 442*1,0217*x  ?? er det rigtig ?

Hvor kommer de 1,217 fra ?


Svar #2
29. februar 2012 af simonlinn (Slettet)

Hov, det er 1,0217


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. februar 2012 af nielsenHTX

hvis du mener 442⋅1,0217x

a) fortæller at i år 1961 var der 442 mio mennesker og at den stiger med 2,17% hvert år derefter

b)

jah... eller løs 442⋅1,0217x=884


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. februar 2012 af peter lind

Hvad med spørgsmålene i den første linje i #1 ?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.