Matematik

linjens ligning !!

29. februar 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Hvordan bestemmer man en linjes ligning ud fra en vektor, som er parallel og et punkt P.

Forklar gerne i punkter.,, tak på forhånd ! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af peter lind

Brug at tværvektoren til den opgivne er normalvektor til linjen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af mathon

formentlig i planen

     Bestemmelse af en linjes ligning ud fra en vektor a = [b,-a], som er parallel med linjen 
     gennem punktet Po(xo,yo)
:

                                       â · [x-xo,y-yo] = 0

                                       [a,b] · [x-xo,y-yo] = 0

                                       a·(x-xo) + b·(y-yo) = 0

                                       ax + by + c = 0                                   c = -(axo + byo)

                                      


Skriv et svar til: linjens ligning !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.