Matematik

Matematik hjælp...

01. marts 2012 af aastrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber i vil hjælpe mig med denne opgave..

 

de samlede produktionsomkostninger der er sammensat af faste omkostninger og variable omkostninger er beskrevet ved:
g(x) = 1/3x3-25x2+640x+1000         x∈[0;50]

en virksomhed sælger hele den varemængde der produceres til en pros af 456 kr. pr. ton
 

a) gør rede for at overskuddet f(x) i kr. som funktion af varemængden x i tons er givet ved

 

f(x) = -1/3x3+25x2-184x-1000                 x∈[0;50]

b) bestem det antal tons som virksomheden skal producere og sælge for at overskuddet bliver så stort som muligt

c) bestem det største overskud

______________

på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at f(x) = 456·x - g(x) .

b) c) Find maksimumspunkt og maksimum for f(x) på intervallet [0;50]


Skriv et svar til: Matematik hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.