Fysik

Sammenhæng mellem N (antal kerner) og A (aktiviteten)

01. marts 2012 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skriver en rapport og henfald. Et af kravene i teoriafsnittet er af skrive om sammenhængen mellem N og A men ved ikke lige hvad den er?

Jeg bruger formlerne N = N0 * e^-k*t og A = A0 * e^-k*t hvor de er det samme hvor N og A bare er blevet udskiftet med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af Enhver (Slettet)

Det er    A = k * N


Svar #2
01. marts 2012 af came (Slettet)

Hvordan/hvorfor? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af Enhver (Slettet)

Aktiviteten A for en mængde radioaktivt stof angiver antallet af henfald pr. tid. Det er klart, at aktiviteten afhnger af antallet af radioaktive kerner, N. Hvis N fordobles, stiger også A til det dobbelte. Formlen udtrykker, at aktiviteten er proportional med antallet af kerner med henfaldskonstanten k som proportionalitetsfaktor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2012 af mathon

                                          N = No·e-k·t

                                          A = -dN/dt = -(-k)·No·e-k·t = k·N


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem N (antal kerner) og A (aktiviteten)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.