Matematik

Matematik afl. Cykel lås

01. marts 2012 af Malthe16 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej folkens!

Jeg har en opgave hvor jeg skal regne ud hvor mange kombinationer jeg kan lave med en cykel lås. Der er 4 rækker med tal fra 1-9. En gode er fx. 6521.

Spørgsmålet lyder: Hvor mange kombinationer kan du lave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af PeterValberg

hver af cifrehjulene kan vise tallene fra 0 - 9
med 4 cifre bliver det mindste tal, som kan vises 0000
og det største 9999, - altså 10000 forskellige 
(lige som PIN-koder på fx Dankort)

Matematisk handler det om "ordnet med tilbagelægning"
hvor antal kombinationer (som i det tilfælde hedder permutationer)
bestemmes som:

P = 104 = 10000

10 fordi, hver cifferhjul har 10 forskellige muligheder
4 fordi, der er 4 cifferhjul

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2012 af Woe (Slettet)

som der originalt blev skrevet var der kun tallene 1-9 og ikke 0-9. Derfor er der kun 9^4 mulige kombinationer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge opgaven kan kun cifrene 1 - 9 benyttes, hvorfor der så bliver 9 forskellige muligheder for hvert hjul, med i alt

P = 94 = 812 = 6561

forskellige kombinationer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2012 af PeterValberg

ja, okay - havde overset det med det manglende nul :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik afl. Cykel lås

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.