Fysik

beregning af den ydre effekt?

03. marts 2012 af Youareyouandiami (Slettet)

Hej alle

Jeg er stødt på et spørgsmål til min SRO, som jeg ikke helt forstår:

I den forbindelse skal undersøges, hvordan hvilespænding, indre modstand, maxeffekt og maxstrøm kan bestemmes ud fra en serie målinger.  
 

Der tilføjes en række i måleskema med beregnede effekter afsat i den ydre kreds. Forklar hvordan den ydre effekt kan bestemmes. Forklar at den ydre effekt i kredsen er en 2.grads funktion af strømstyrken. Dette vises teoretisk og eftervises eksperimentelt.

Håber der er nogle der kan hjælpe...


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2012 af mathon

                                     Uo = (Ri + Ry)·I = Ri·I + Ry·I

                                     Uo·I = Ri·I2 +  Ry·I2

                                     Uo·I = Ri·I2 + Py

                                     Py = -Ri·I2 + Uo·I


Skriv et svar til: beregning af den ydre effekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.