Matematik

Hvordan differentierer man x^2*e^x?

04. marts 2012 af majr000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja som overskriften antyder, kan jeg ikke finde ud af at differentiere x^2*e^x, så det giver (x^2+2x)*e^x , som det giver når man differentierer den på TI-interactive. 

 

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af mathon

 

                     (x2 · ex) ' = 2x·ex   +   x2·ex  =  (2x+x2ex


Svar #2
04. marts 2012 af majr000 (Slettet)

Hvilken differentialregl bruges her? 

 

For umiddelbart ville jeg tro at det differentieret gav: 2x*e^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af rmoq (Slettet)

Du differentierer et produkt:

(f(x)*g(x))'=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)


Skriv et svar til: Hvordan differentierer man x^2*e^x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.