Matematik

Differentier brøk

04. marts 2012 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

 

Jeg har en funktion som er: x+5/x-5. Hvordan differentiere jeg denne ?

- Jeg ved jeg skal bruge (f/g)'(x) = [f'(x)g(x)-f(x)g'(x)]/g(x)² ... Men forstår ikke hvordan tælleren kan give 10 ? 

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af SuneChr

( 1·(x - 5) - (x + 5)·1 ) / (x - 5)2

Tælleren giver  - 10 . Funktionen er da aftagende og ikke defineret for x = 5 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2012 af peter lind

Du mangler da vist nogle parenteser i den funktion. Hvorfor skulle tælleren ikke give 10 ?


Svar #3
04. marts 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

( 1·(x - 5) - (x + 5)·1 ) / (x - 5)2 = (x-5)-(x+5)/(x-5)^2 --> disse to trækkes fra hinanden giver da 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2012 af peter lind

Nej det giver ikke 0. Det er sandsynligvis en fortegnsfejl. der får dig til at tro det. Det har di jo heller ikke fået i #0


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2012 af SuneChr

# 3  Hvordan hæver du en minus-parentes? Kig nu igen på # 1 .


Skriv et svar til: Differentier brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.