Matematik
MATEMATIK:::HJÆLP
13. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey...
Sidder og laver matematik, men jeg kan ikke finde ud af disse 2 opgaver, er der ikke nogen der vil være sød at hjælpe mig???
1) om en funktion f oplyses, at den vokser eksponentielt og at g´rafen går gennem punkterne
(-2,17)og (10,214)
a) bestem forskriftn for f.
b) bregn f(7)
c) løs ved bregningen ligningen
f(x)=1oo
Håber virkelig at nogle vil hjælpe
Sidder og laver matematik, men jeg kan ikke finde ud af disse 2 opgaver, er der ikke nogen der vil være sød at hjælpe mig???
1) om en funktion f oplyses, at den vokser eksponentielt og at g´rafen går gennem punkterne
(-2,17)og (10,214)
a) bestem forskriftn for f.
b) bregn f(7)
c) løs ved bregningen ligningen
f(x)=1oo
Håber virkelig at nogle vil hjælpe
Svar #1
13. september 2003 af Lurch (Slettet)
1) du evd at funktionen har formen,
f(x)=b*a^x. Indsæt dine to punkter,
17=b*a^(-2) og 214=b*a^10
Dette er to ligninger med to ubenkendte, løs dem og find kosnatnterne a og b
2) når du ovenover har fundet forskriften, indsætter du bare y i stedet for x, og regner f(7) ud
c) indsæt 100 i stedet for f(x), og isoler x
f(x)=b*a^x. Indsæt dine to punkter,
17=b*a^(-2) og 214=b*a^10
Dette er to ligninger med to ubenkendte, løs dem og find kosnatnterne a og b
2) når du ovenover har fundet forskriften, indsætter du bare y i stedet for x, og regner f(7) ud
c) indsæt 100 i stedet for f(x), og isoler x
Svar #2
13. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej!
Du kan også bruge den metode, som jeg har vist på http://www.uddannelseogjob.dk/lektie/brevkas.htm?&dtd=AFB782EA888CE48F80256D87007CBE50&sst=1&enca=1063474640858.
Du kan også bruge den metode, som jeg har vist på http://www.uddannelseogjob.dk/lektie/brevkas.htm?&dtd=AFB782EA888CE48F80256D87007CBE50&sst=1&enca=1063474640858.
Skriv et svar til: MATEMATIK:::HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
