Matematik

Andengradspolynomium med ukendte konstanter

05. marts 2012 af dikuses (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

Jeg har et problem:

- Et andengradspolynomium p er givet ved p(x)= ax2+bx+c

Det oplyses at p(0) = 5 og p'(0) = 3    d= 49

Bestem a, b og c
Bestem rødderne i p.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at skulle finde a b og c. Hjælp ?

på forhånd tak ! :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Oplysningen p(0) bestemmer koefficienten c.

Oplysningen p'(0) = 3 sammen med d = 49 giver så to ligninger til bestemmelse af koefficienterne a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af nielsenHTX

p(0) giver c

p'(0) giver b

og a kan så findes i 49=b2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som #2 skriver, er de to ligninger nævnt i #1 så simple, at p'(0) = 3 jo giver b alene, og a findes så af diskriminanten d.

Dernæst løses 2.-gradsligningen som normal, idet d allerede er kendt.


Svar #4
06. marts 2012 af dikuses (Slettet)

okay tusind tak begge 2 :-) !


Skriv et svar til: Andengradspolynomium med ukendte konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.