Matematik

Formel : for areal af vector

05. marts 2012 af natasjah (Slettet)

Hej

 

er dette formlen hvis man skal regne arealet ud af en vector:

 

Det= a1*b2 - a2 * b1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

      

                                       ...man kan ikke beregne arealet ud af en vektor

men

                                          man kan beregne arealet af det af vektor a = [a1,a2] og b = [b1,b2]
                                          udspændte parallellogram
                    af
                                          A = ·b| = |[-a2,a1] · [b1,b2]| =| -a2·b1 + a1·b2| = |a1·b2 - a2·b1|


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det giver ingen mening at tale om arealet af en vektor.

Man kan tale om arealet af det af to vektorer udspændte parallelogram, og det beregnes som den numeriske værdi af vektorernes determinant:

A(a,b) = |det(a,b)| = | a1·b2 - a2·b1 |


Svar #3
06. marts 2012 af natasjah (Slettet)

ok det tænkte jeg nok det var heller ikke til at finde ud af  at regne de opg jeg skulle lave. tak for jeres bekræftelse. 


Skriv et svar til: Formel : for areal af vector

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.