Matematik

Matematik differentialligning

06. marts 2012 af BWAX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder fast med en opgave i et eksamensat i mat 2011 :

I en model for udviklingen af en bestemt type kræftsvulvst er antallet af kræftceller en funktion af tiden, der opfylder differentialligningen:

dN/dt = 0,82 * 0,88^t * N

N er antallet af kræftceller målt i millioner til tidspunktet t målt i døgn. Det oplyses N(10)=266

Bestem en forskrift for N(t)
 

 

 


jeg har brugt seperation af de variable til at finde svaret men jeg når frem til:

 

ln(N) = 0,82 /ln(0,88)  * 0,88^t + k

hvordan finder jeg forskriften N(t) ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af peter lind

brug at den inverse til logaritmefunktionen er eksponentialfunktionen


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2012 af mathon

 

                 ln(N(t)) = (0,82 / ln(0,88))  · 0,88t + k

                 ln(266) = -6,4146  · 0,8810 + k

                 k = ln(266) + 6,4146 · 0,8810

                 k = 7,36997


                ln(N(t)) = -6,4146  · 0,88t + 7,36997

                N(t) = 1587,58·exp(-6,4146 · 0,88t)


...........
           e
α+β = eβ·eα
 

 

                


Skriv et svar til: Matematik differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.