Matematik

2. gradsligning

07. marts 2012 af marielouiseborup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Andengradsligningen ax2 + (a+2)x - 3 = 0 har netop én løsning (dvs. d=0).
Bestem a.
Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som det anføres, har 2.-gradsligningen netop een løsning, nårdens diskriminant d er lig emd 0. Man skal derfor bestemme a, så at d = 0. Opskriv udtrykket for d for denne 2.-gradsligning, og løs så ligningen d = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af mathon

    b = (a+2)
    c = (-3)

 

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2012 af mathon

                            d = (a+2)2 - 4·a·(-3) = 0

                                   a2 + 4a + 4 + 12a = 0

                                   a2 + 16a + 4 = 0

                                            a = -2(4+√(15))    v    a = 2(-4+√(15))

 


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.