Matematik

Integration - hjælp.

07. marts 2012 af Svend12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt de to funktioner

f(x)=4*kvadratrod(x-1) og g(x)=(-1/5*x)^2 + 2x + 3

Graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstillin af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x-aksen.

Bestem skålens trærumfang.

 

Er i tvivl om hvordan jeg finder grænserne, ved brug af de to funktioner. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) inden for funktionernes definitionsmængde.


Svar #2
07. marts 2012 af Svend12345 (Slettet)

det giver x = 5.

også mangler jeg jo en grænse? eller hva?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2012 af mathon

   
                                                                  Dm(f) = [1;∞]


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Eller hva??

Opgaven omtaler koordinatakserne, dvs. begge koordinatakser, så x = 0 er en oplagt grænse. Men jeg ved så ikke, om du har skrevet funktionsforskrifterne korrekt, for f(0) er ikke defineret. Og mener du

g(x) = (-1/5*x)2 + 2x + 3      ??


Svar #5
07. marts 2012 af Svend12345 (Slettet)

nej nej -(1/5)x^2 +2x +3

 


Skriv et svar til: Integration - hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.