Matematik

rumgeometri

08. marts 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

beviset for projektion i rummet, er det ikke det samme som i planen? 

det haster!! håber nogen kan svare 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af mathon

 

           beviset for vektorprojektion i rummet er det samme som beviset for vektorprojektion i planen
           blot med en koordinat mere

                                            
                         


Svar #2
08. marts 2012 af ibta (Slettet)

hvordan, jeg forstår det ik .. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2012 af mathon

      længden af vektor a's projektion på vektor b
      er
                                        ab = |a|·cos(V) = |a|·cos(V)·|b| / |b| = (a·b)  / |b|
      som vektor
                                        ab = ((a·b) / |b|) · (b/|b|)


                                        ab = ((a·b) / |b|2) · b                såvel i 2D som 3 D

 


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.