Fysik

Hvad er galt i ligningen?

08. marts 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg er igang med en rapport om luftmodstand. Og mit regnestykke kan simpelthen ikke passe.
 

Jeg skal udrenge Ci denne formel, alle værdierne er kendte,så jeg skal blot isolere den. Tallet kan dog ikke give over 1.17 da det er den højeste værdi et legem kan have. 

Jeg har regnet alt om til SI-Enheder, men det passer stadig ikke...
Mit areal er: 6.6 cm     ganges med 10-6
k = 0.0024 ??
Rho = 1.29 kg/m3

0.0024= 0.5* x * 6.6 * 10-6 * 1.29 ? x=563.777

Formelen ser således ud: k = ½·cw·A·Rho

x = Cw i formelen. 

 

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af zezima (Slettet)

hmm for det første er:

A = 6.6cm2 = (6.6·10-2m)2 = 0.0044m2

Så du har:

k = ½ · c· ρ · A 

cw = 2 · k/(ρ · A) = 2 · 0.0024kg/m / (1.29kg/m· 0.0044m2) = 0.85
 

Passer det bedre? : ) 


Svar #2
08. marts 2012 af MrEr (Slettet)

Det passer virkelig godt, tusind tak!

Istedet for at sige (102)2   kan man så ikke sige 10-4

 

?? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2012 af zezima (Slettet)

Jo selvfølgelig det er jo bare en potensregneregel (a·b)p = ap· bp


Svar #4
08. marts 2012 af MrEr (Slettet)

Awesome, tusind tak :-)
 

Men ærlig talt, så kan jeg ikke helt finde ud af at isolere den på samme måde som dig, kan du give en lille guide på hvad du har gjort? håber ikke jeg er for meget :-)

Jeg bruger nemlig et matematik-program, og med den givne værdi for arelaet, siger den at svaret er 5.63 :-)


Svar #5
08. marts 2012 af MrEr (Slettet)

*Retelse glem det ovenstående, kan se fejlen, jeg får 6.6*10-4 til at give 0.00066 istedet :)


Skriv et svar til: Hvad er galt i ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.