Matematik

Matematik HTX

09. marts 2012 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :-)

Jeg sidder med en matematik aflevering, hvor jeg bare ikke kan finde ud af den første opgave. 

Det er opg. 1 jeg ikke kan finde ud af?

Er der nogen der kan hjælpe mig med at vise, hvordan jeg laver den første opgave i opgave 1, altså 1a.

 

Opgaven er vedhæftet..

 

Tak for forhånd!

Vedhæftet fil: Opagve 1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2012 af mathon

                          fundamenthøjden =
                                                                   |KL| - |BC| = |KL| - |BD| / √(2) =

                                                                   (80 cm) -  (84,85 cm) / √(2) ≈ 20,00 cm


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2012 af peter lind

Du har diagonalen i den kvadratiske motorblok. Brug Pytagoras til at finde sidelængderne i motoblokken. Højden er så KL - BC


Svar #3
09. marts 2012 af molly16 (Slettet)

Til mathon:

Jeg er nogenlunde med på, hvad du gør. Men har dog lige to spørgsmål det er jo diagonalen i den kvadratiske motorblok, der er 84,85 cm og hvorfor er det du dividere det med kvadratroden af 2 til sidst? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2012 af mathon

diagonalen er hypotenuse i en retvinklet trekant

                                             kvadratsiden kaldes s og diagonalen d

                                                   Pythagoras 
                                                                              s2 + s2 = d2

                                                                              d = √(s2·2) = s·√(2)

                                                                              s = d / √(2)
 

    en 45-45-trekant hvis geometriske forhold du lærte om i Folkeskolen
                                                                                                                        


Svar #5
09. marts 2012 af molly16 (Slettet)

Tusind tak! 

 

Kan I hjælpe mig med 1.b, ved nemlig ikke helt hvordan denne man lige skal gøre dette?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Er det en joke?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2012 af mathon

 

                      firkant        BEFG er et trapez

                                              |FG| = |BE| + 2·|JC|

 


Skriv et svar til: Matematik HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.