Matematik
Integratition ved substitution MatA
Hejsa. Jeg har lidt problemer med at forstå hvad der sker i den sidste linje, er der evt. en der kan forklare mig hvor Ln2-Ln1 kommer fra??
f 10 2x / (x2 +1) dx t=x ⇒ dt/dx = 2x ⇒ 2x dx
= f10 1 / t
= ( ln t ) 01
= ( ln ( x2+1 ) 10 = Ln2 - Ln 1 = Ln(2)
eller vise mig en udregning på denne her ??
f 10 4x / x2+5 dx
Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man indsætter jo øvre og nedre grænse i stamfunktionen. Udtrykket [F(x)]ba betyder
[F(x)]ba = F(b) - F(a) .
Derfor er
[ ln(x2 +1) ]10 = ln(12+1) - ln(02+1) = ln(2) - ln(1) = ln(2)
Menes der
0∫1 [4x / (x2+5)] dx ? I så fald benyttes substitutionen u = x2 + 5 , du = 2x dx , så
0∫1 [4x / (x2+5)] dx = 5∫6 (2/u) du = [2ln(u)]65 = 2·ln(6/5)
Svar #5
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Du kan redigere dit eget indlæg i de første 10 min efter oprettelsen.
Svar #6
11. marts 2012 af Phenomenal (Slettet)
Jeg er ny på dette forum. Men måske kan jeg gøre det.
Svar #7
11. marts 2012 af Sps9999 (Slettet)
eller takker.. Fandt ud af det..
2ln ( ln(t) ) 65 = 2(ln(6) - Ln(5) ) = 2 Ln (6/5) for den nederste
Svar #8
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#6
Mit svar i #5 var ment som en oplysning til dig. Inden for de første 10 minutter efter oprettelsen af et indlæg i et forum, vil du se et link i indlæggets hovede, der siger "Rediger" efterfulgt af det antal minutter, indenfor hvilke indlægget stadig kan redigeres. Det giver dig mulighed for at rette tastefejl eller anden korrektion, som man havde overset i første gennemlæsning. Indlægget kan dog ikke slettes helt, men det kan dog tømmes, hvis man helt fortryder det først skrevne.
Skriv et svar til: Integratition ved substitution MatA
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
