Matematik

Er det her rigtigt..?

11. marts 2012 af anonym000

Hej

a) har jeg fået til h(r)=V/(1/3*pi'r^2)

b) har jeg fået til r(O)=2*pi*h

opgaven er uploadet som billed

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: 7.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

I a) skal man benytte, at V = 1dm3 , så h = 3V/(πr2)

b) er ikke korrekt. Overfladen består af 2 dele, og man skal isolere h ved hjælp af udtrykket fra a).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2012 af rikkemortenseen (Slettet)

Org man hvis jeg forstår et ord af det i har skrevet, så hedder jeg sku Per. Går i på gymnasiet?


Svar #3
11. marts 2012 af anonym000

#1 
a) Så jeg skal isolere h i 1=1/3*pi*r^2*h...?

b) jeg har så 2*pi*r+pi*r*s, så skal jeg bare isolere r i den her ikke..?

 

 

- - -

...............


Svar #4
11. marts 2012 af anonym000

#2
Det er kun mig, der går på gymnasiet,

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Ja, det er isoleret i #1

b) Overfladearealet O består af cylinderens krumme overflade (der beregnes som et rektangel), sam den cirkulære bund. Heri indsættes udtrykket for h, så får O udtrykt ved r alene.


Svar #6
11. marts 2012 af anonym000

#5

b) For en kegle er det her overfladet O=2*pi*r+pi*r*s. ikk? Så skal jeg erstatte O med udtrykket for h i opgave a.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

I b) skal man beregne glassets udvendige overflade O, som klart er beskrevet som bestående af cylinderens krumme overflade samt bunden. Der er derfor ingen grund til at blande kegler ind i billedet nu. 

O = 2πr·h + πr2


Svar #8
11. marts 2012 af anonym000

#7 
Sorry havde læst forkert.

Men så har jeg at overfladearealet er givet ved O=2*pi*r+2*pi*r*h?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Genlæs #7. Du blander cirklens omkreds sammen med dens areal.


Svar #10
11. marts 2012 af anonym000

#9 

Okay. 

Kan det så passe at det så er O=pi*r^2+pi*r*s og i den skal jeg isoleres r.
Hvis det ikke er sådan så tror jeg ikke at  jeg forstår opgaven..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2012 af rikkemortenseen (Slettet)

woooooooooow jeres sprog. wow


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, der er jo ikke noget s i formlen. Udtrykket er jo givet i #7, og man skal indsætte udtrykket for h, så O bliver udtrykt ved r alene.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Dette sprog kaldes dansk.


Svar #14
11. marts 2012 af anonym000

Det forbandet glas.... 
forstår ikke engang hvordan det skulle se ud..?

er lidt lost...

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Den krumme cylinderflade udfoldes til et rektangel med siderne 2πr og h, og cylinderens bund er en cirkel med radius r. Derfor er glassets udvendige overfladeareal O givet ved (#7)

O = 2πr·h + πr2

Indsæt heri udtrykket for h = 3V/(πr2) = 3/(πr2)  (da V = 1dm3).


Svar #16
11. marts 2012 af anonym000

så 

O=2*pi*r*3*V/pi*r^2

O(r)=2*pi*r*3*V/pi*r^2

Er det sådan..?

 

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt. Du har smidt det ene led væk, og du har ikke benyttet V = 1dm3 .


Svar #18
11. marts 2012 af anonym000

Kan mærke at det er en af dem jeg skal sove på.....

Jeg lader det ligge nu. tager det op igen imorgen.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Du skal indsætte

      h = 3/(πr2)

i udtrykket

      O = 2πr·h + πr2


Svar #20
12. marts 2012 af anonym000

O=2*pi*r*3/(pi*r^2)+pi*r^2 ..?

- - -

...............


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.