Matematik

rumfang af omdrejningslegeme

11. marts 2012 af anonymens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg er i gang med en opgave der lyder som følger:

En funktion f er givet ved f(x)=(1/x)+(kvardratrod af x)

Grafen for f, førsteaksen og linjerne med ligningerne x=1 og x=4 afgrænser et område M der har et areal. Når M drejes 360 grader om førsteaksen, fremkommer et omdrejningslegeme

Bestem rumfanget af dette omdrejningslegeme.

 

Mit spørgsmål går ud på hvad der menes med "ligningerne x=1 og x=4". Betyder det at når man laver sit intergraltegn at a og b så skal være 4 og 1 eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linierne med ligningerne x=1 og x=4 er to lodrette linier. Der er derfor tale om at beregne integralet med grænserne 1 og 4 .


Svar #2
11. marts 2012 af anonymens (Slettet)

Med grænserne menes der de to værdier der kan stå i toppen og i bunden af intergraltegnet ikke?


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, de kaldes grænserne for det bestemte integral.


Svar #4
11. marts 2012 af anonymens (Slettet)

Super tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

1 i bunden - 4 i toppen


Skriv et svar til: rumfang af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.