Matematik

Differentiel opgaver

11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg havde en opgave for, som jeg har prøvet at regne ud, og gerne vil have den rettet. ( JEG HAR MAT PÅ B)

 

Opgaven: Bestem for en funktion med forskriften f (x) = 2x 5 -  x -2        Tangenthældning for x= 2

 

 

Min beregning:

Y= f (2) = 2*2- 2-2  = 63,75

f ' (x) = 10x- 2/x3

f ' (2) = 10*24  - 2/23   = 159,75

således bliver tangentligningen

y= 159,75 ( x - 2 ) + 63,75

Y = 159,75 x - 255,75

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der spørges efter tangenthældningen. Det er f'(2), som du har udregnet til 159,75 .


Svar #2
11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

ok tusind tak


Skriv et svar til: Differentiel opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.