Matematik

funktion

12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her med to spørgsmål, omhandlende funktionen "f(x) = (2x-4) / (3x+6)" som jeg er lidt i tvivl med.

a) Bestem de x-værdier man ikke kan sætte ind i f(x)

der har jeg fået -2, men er der flere?

 


d) Bestem én funktionsværdier f(x)ikke kan være

og her ved jeg simpelthen ikke, hvad jeg skal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Begge spørgsmål fik du jo besvaret i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1163058

a) Der er kun den ene værdi (x = -2) , for hvilke forskriften for f(x) ikke er defineret. Man skal jo her være opmærksom på, at man ikke kan dividere med 0, så man skal undersøge, for hvilke værdier af x nævneren er 0.

d) Det er besvaret i den anden tråd, svar #10.


Svar #2
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke helt, hvad der sker i svar #10? (:

.. og reelt heller ikke spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den anden tråd, svar #10, skriver jeg funktionen således

f(x) = (2/3)·(x-2)/(x+2) = (2/3) · (1 - 4/(x+2)) = (2/3) - (8/3) · (1/(x+2))

og da leddet - (8/3) · (1/(x+2)) ikke kan antage værdien 0 for noget x, er det klart, at f(x) ikke kan antage værdien (2/3) for noget x.

Man skal bestemme en værdi, der ikke kan være funktionsværdi for denne funktion.


Svar #4
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfra kommer 2/3? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fra de fælles faktorer i leddene i tæller og nævner i den oprindelige funktions forskrift.

f(x) = (2x-4) / (3x+6) = 2·(x-2) / (3·(x+2)) = (2/3) · (x-2)/(x+2)


Svar #6
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.