Kemi

Kemisk termodynamik

13. marts 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp :)
 

Den molare Gibbs-energi for en gas afhænger som nævnt af gassens tryk.

Beregn Gibbs energien for 0,25 mol H2 med trykket 0,13 bar og temperaturen 25oC.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af vejgeh (Slettet)

Hvad er problemet?
ΔG = -nRT ln(K), hvor K = P/P0 ..


Svar #2
14. marts 2012 af elissa92

Jeg har gjort det på følgende måde:

G = Gm* n

hvor jeg først fandt Gm vha. følgende formel:

Gm = Gm? + R * T * ln(p)

Gm = 0 + 8,314 J/(mol*K) * (273,15+25) K * ln(0,13bar)

Gm = -5057,34 J/mol

Nu kan jeg indsætte Gm i følgende formel:
G = Gm* n
G = -5057,34 J/mol * 0,25 mol
G = -1264,34 J

Er det ikke korrekt?


Skriv et svar til: Kemisk termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.