Matematik

Hjælp til forståelse af opgave.

13. marts 2012 af Tchmidt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Synes ikke rigtig at jeg forstår opgaven.

Der står at han går 900m vinkelret på sigtelinjen fra A til P til punktet B.
Hvordan er ruten? går han over åren eller?

Vedhæftet fil: 6.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det står da beskrevet i opgaven. Han går langs den rette linie fra A til punktet B. Dernæst går han til punktet C, og endelig går han fra C til D.

Benyt, at de to trekanter DAP og DBC er ensvinklede, (og retvinklede), og at man kende de to kateters længder i trekant DBC, og den ene katete i trekant DAP; man skal så beregne længden af den anden katete i trekant DAP ud fra skalaforholdet mellem de to ensvinklede trekanter.


Svar #2
13. marts 2012 af Tchmidt (Slettet)

Der står da: " først går han 900 m vinkelret på sigtelinjen fra A til P "

Kan vi ikke være enig om det?

Her efter står der " til punktet B, og fra B går han 400 m vinkelret på AB til punktet C."


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, netop, så vi har |AB| = 900m, og |BC| = 400m. Først går han fra A til B, så fra B til C, så fra C til D, og trekanterne DAP og DBC bliver retvinklede derved. Da |AD| = 600m, ses det, at |DB| = 900m - 600m = 300m.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2012 af SuneChr

ΔADP  ensvinklet med  ΔBDC

Så vi har:   |AP| / |BC|  =  |AD | / |BD|     hvor  |BD|  =  300


Svar #5
13. marts 2012 af Tchmidt (Slettet)

#3 Kan bare ikke se hvorfor " P " skal med ind i teksten, synes ikke det giver mening i den sammenhæng, men det nok bare mig.

#4 tak, men nu var det kun spørgsmålet jeg ikke forstod, er godt klar hvorledes vi beregner retvinklede trekanter, men dejligt med de hurtige svar, så vi (alle andre som skriver herinde) ikke behøver at vente på svar i længere tid.

 

Men har ihvertfald sagt som du også nævner SECC.

|AD| / |BD| = 600m / 300m = 2m

|BC| * 2m = |AP|

400m * 2m = 800m


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fordi man går i en retning vinkelret på (sigtelinien fra A til P). Det etablerer jo retningen af AB i forhold til retningen AP.

I opgaven er det ikke nødvendigt at benytte, at trekanterne er retvinklede. Det drejer sig udelukkende om at benytte ensvinklede trekanter.

Dit resultat er korrekt. Skalaforholdet mellem trekanterne er jo 1:2 , så afstanden AP er 2·|BC| = 2·400m = 800m .

Da trekanterne er retvinklede (Pythagoræiske (3,4,5)), gælder så |CD| = 500m og |DP| = 1000 m.


Svar #7
13. marts 2012 af Tchmidt (Slettet)

#6 Det har jeg nu heller ikke benyttet mig af. burde også stå ensvinklede trekanter istedet.

Men prøv at tjek mit resultat ud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2012 af SuneChr

Hr. Hansen behøver ikke at få våde støvler, for han skal/behøver slet ikke passere åen.

# 9  "Tømreflåden". Keld & Dirch.


Svar #9
13. marts 2012 af Tchmidt (Slettet)

Våde støvler?? Hvorfor skulle han få det?

Han har sin speedbåd!


Svar #10
14. marts 2012 af Tchmidt (Slettet)

Var mit facit korrekt forresten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det fremgår jo også af svaret i #6.


Svar #12
14. marts 2012 af Tchmidt (Slettet)

#11 Har du redigeret det efter du havde oprettet svaret? Havde i hvertfald ikke set det, tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er muligt, at jeg redigerede den sidste del ind.


Skriv et svar til: Hjælp til forståelse af opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.