Matematik

Bruger jeg kvadratsætningerne rigtigt?

13. marts 2012 af Superman91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Skal lige have tjekket om det her er rigtigt.

Kvadratsætningerne: (a+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab

g(x) = x^2

2a+1 = 2a^2 + 1 + 2*4a*1

= 2a^2 + 4a + 1

Er dette rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af nielsenHTX

der mangler noget fra g(x) = x^2 til 2a+1 = 2a^2 + 1 + 2*4a*1....

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af NejTilSvampe

Jeg er ikke med...

hvad er det du skal kvadrere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt, at

   2a+1 = 2a^2 + 1 + 2*4a*1

Det er heller ikke korrekt, hvis du mener

   (2a+1)2 = 2a^2 + 1 + 2*4a*1

idet

   (2a+1)2 = (2a)2 + 12 + 2·(2a)·1 = 4a2 + 4a +1


Svar #4
14. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

#1

 

Kan se jeg har skrevet en fejl!!!!!!!!!!!

sådan her skulle det se ud:

2a+1 = 2a^2 + 1 + 2*2a*1 

= 2a^2 + 4a + 1

 

Er dette rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af nielsenHTX

#4 det valgte Andersen allerede at svare på i #3

2a+1 ≠ 2a^2 + 1 + 2*2a*1 men

(2a+1)2=(2a)^2 + 1 + 2*2a*1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det sidste er jo heller ikke korrekt, som jeg gjorde opmærksom på i #3.

Bemærk, at (2a)2 ikke er lig med 2a2 .


Svar #7
14. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

Altså det er sådan her ikke???

g(2a+10) = 4a2 + 4a +1

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du mener

g(2a+1) = 4a2 + 4a +1,

så ja, som også anført i #3.


Svar #9
14. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

Det gør jeg :D

Jeg har også lige en anden, hvis du gider....funktion er:(fx)=2x+1.

f(a+1) = (a+1)2 = a2+ 12 + 2*a*1 = a2 + 2a +1

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis funktionen er f(x) = 2x+1 , skal der ikke kvadreres:

f(a+1) = 2·(a+1) + 1= 2a +3


Svar #11
14. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Bruger jeg kvadratsætningerne rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.