Matematik

opstil en ligning der forbinder?! but how??

14. marts 2012 af lohjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

fatter ikke hvordan man forbinder ligninger:(
-spørgsmålet er:

 

En fodgænger går 4 km/t, og på t timer tilbagelægger han f(t) km. Opstil en forskrift for f(t)    ----------- f(t)=4*t
- Er der ligefrem proportionalitet mellem t og f(t)?-------- (ja)

- En cykellist tilbagelægger 18 km/t. Idet t og g(t) har tilsvarende betydninger som ovenfor, skal en forskrift for g(t) angives.                                                                                                                                            ------------------    g(t)=18*t

- Hvor langt har fodgængeren gået, når cyklisten har tilbagelagt 45 km?                              ---------------  45/18=t

Opstil en ligning, der forbinder f(t) og g(t), og angiv proportionaltitetsfaktoren.                                 ------- ARGH!?

 


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af mette48 (Slettet)

vej(t)=konstant*t

gang      f(t)=4*t

cykling   g(t)=18*t

g(t)=45 

18*t = 45 ⇒ t = 45/18

f(45/18) = 4*45/18 = 5

fodgængeren har gået 5 km

gang      f(t)=4*t   ⇒ t = f(t)/4

cykling   g(t)=18*t ⇒ t = g(t)/45

f(t)/4 = g(t)/45

g(t)= f(t)*45/4


Skriv et svar til: opstil en ligning der forbinder?! but how??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.