Matematik

Hjælp til opgaver fra MATAB1

14. marts 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der vil hjælpe mig med denne opgave? 

625: Find skæringspunktet mellem to linjer med ligningerne y=3/4x+2 og 3x-7y=-23. De to linjer danner sammen med y-aksen en trekant i 1. kvadrant. Hvilket areal har denne trekant? 

640: Bestem retningsvinkler v og w for vektorerne a: (-2,-3) og b: (10,7), og skriv dem på formen  a= (acosv/asinv) og b= (acosv/asinv). 

/ betyder over fx a over b. 

 

660: Bestem den spidse vinkel mellem linjerne n og m, når 

n: y=2                                         m: 2x-3y=1.

 

hvordan gør man med linjen n?

 

Fx i denne er den stillet op på en anden måde, så man godt kan regne videre på den.

n: 2x-y=1 m: -x+3y+5=0

 

Det ville være en rigtig stor hjælp hvis I vil hjælpe mig igang med disse, da jeg er gået helt i stå. På forhånd tusind tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort i hver af opgaverne?

625. Skæringspunktets koordinater findes ved at løse ligningssystemet

y = 3/4x +2
3x -7y = -23

660. Benyt, at hældningskoefficienten for en ret linie er lig med tangens til liniens retningsvinkel.


Svar #2
14. marts 2012 af Star04 (Slettet)

#1


Med hensyn til opg 660 er der en formel eller regel for det du skriver? For er nemlig ikke helt med i det du mener.  Mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver fra MATAB1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.