Matematik

ligning for tangenten til grafen

14. marts 2012 af x00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg er gået i stå med.

Opgaven:

 

En funktion f er løsning til differentialligningen: 

dy/dx=(x3+1)/y

Grafen for f går gennem punktet P(2,4) 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

 

Jeg har bestemt f'(x0) til 2,25

og vi ved at f(x0) er lig 4

vi indsætter tallene i tangentlignigen og får: 

y=2,25*(x-2)+4. 

Mit problem/spørgsmål er om følgende er rigtigt udregnet: 

y=2,25x-4,5+4⇔y=2,25x-0,5 ?? 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2012 af DrNielsen

f' er hældningen på din tangent. Du ved at y = ax + b indsæt din hældning og dit punkt og løs b. så har du både a og b :)


Svar #2
14. marts 2012 af x00 (Slettet)

#1 

Ahhh, taak! :) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svaret på dit oprindelige spørgsmål er, at din tangentligning er korrekt.


Svar #4
14. marts 2012 af x00 (Slettet)

#3 tak og det fik jeg også bekræftet i #1 :) 


Skriv et svar til: ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.