Matematik

Lav exponentiel model ud fra tabel?

14. marts 2012 af bjarke0123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave i matematik, som jeg ikke helt forstår, hvordan man løser. Jeg bruger programmet maple. Er der nogen, der kan hjælpe?

Opgaven sådan her ud

Tabellen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år.


                         Årstal                                               2006      2007     2008     2009
Årlige antal af tvangsopløste selskaber            2180      2955     3698     5530


a) Indfør passende variable, og benyt tabellens data til at opstille en eksponentiel model,
der beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion af antal år efter
2006.

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af peter lind

Brug regressionsanalyse på de data


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af DrNielsen

Du kan på din lommeregner lave regression på hele talmaterialet. Har en texas instruments findes dette under stat/list editor.


Svar #3
14. marts 2012 af bjarke0123 (Slettet)

Tak for svarene. Kan det passe, at man skal skrive det, jeg har vedhæftet? Hvis ja, hvo skal man så sætte de tal ind, jeg har fået?

 

Vedhæftet fil:regretion.docx

Brugbart svar (2)

Svar #4
14. marts 2012 af DrNielsen

Det er muligt du kan gøre det sådan. Ellers fører du årene efter 2006 ind i list 1 og opløste selskaber i list 2. Husk at 2006 er 0! 2007 = 1 og så fremdeles. Det skal jo være år EFTER 2006. Så trykker du f4 -> 3: regressions -> 8: Exp.reg

y = b * ax

y = 2154,74 * 1,35214x

hvor y er tvangsauktioner som funktion af år efter 2006 og x er år :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2012 af FætterGlad (Slettet)

Se vedhæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2012 af FætterGlad (Slettet)

prøver igen,,,

Vedhæftet fil:regression.pdf

Skriv et svar til: Lav exponentiel model ud fra tabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.