Matematik

Buens bredde

16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

I en model, hvor alle enheder er målt i meter, følger buen den positive del af grafen for funktionen

f(x)=211,4885-104801·(e0,0329x+e-0,0329x)

Hvordan finder jeg buens bredde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2012 af peter lind

Løs ligningen f(x) = 0. Afstanden mellem 2 løsninger er bredden. Du skal lige huske på at der skal være  positive funktionsværdier mellem dem. Lav evt. en graf for funktionen.


Svar #2
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg har forsøgt, men jeg får ikke nogen x værdier

definer: f(x)=211,4885-104801·(e^0,0329x+e^(-0,0329x) )

f(x)=0
x∈∅
Ligningen havde ingen løsninger indenfor C for variabel x


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2012 af AskTheAfghan

Den korrekte funktion er

f(x) = 211.4885 - 10.4801·(e0.0329x + e-0.0329x)

f(x) = 0 ⇔ x = ±01.2531


Svar #4
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg kan stadigvæk ikke løse funktionen for x. Jeg har ændret, så der står 10.4801, men den siger det samme


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2012 af AskTheAfghan

Korrektion i #3

f(x) = 0 ⇔ x = ±91.2531


Svar #6
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

dvs.  01,2531-(-01,2531)=2,5062 er breden? Jeg skal bestemme længden, kan jeg bruge de to løsninger som intervallet [a,b] til beregning af integral? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har (se #3)

f(x) = 211,4885 - 10,4801·(e0,0329x + e-0,0329x)

       = 211,4885 - 20,9602·cosh(0,0329x) ,

f(x) = 0 ⇒ cosh(0,0329x) = 211,4885/20,9602

            ⇒ x = ±cosh-1(211,4885/20,9602) / 0,0329 = ±91,25312

Her er cosh() hyperbolsk cosinus, og cosh-1() er dens inverse funktion.

Buens bredde er så

b = 2·91,25312 = 182,5062


Svar #8
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Det har jeg ikke lært. Men kan jeg bruge kan jeg bruge de to løsninger som intervallet [a,b] til beregning af integral?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2012 af peter lind

Du skal formodentlig finde arealet mellem buen og x aksen. Er det tilfælder er det netop det du skal


Svar #10
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

l=∫_a^b√(f' (x)^2+1 ) dx. Skal jeg differentier den givne funktiion og indsætte den i formlen, og finde stamfunktionen? Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg får det til noget mrelig

Vedhæftet fil:Buens længde.docx

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2012 af peter lind

Jeg kan ikke læse dine udregninger. Brug doc eller pdf format. jeg kan se at du har brugt et CAS værktøj så det er sandsynligvis rigtig. Hvad er der mærkeligt ved resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du har ikke differentieret funktionen korrekt. Du har smidt fortegnet væk i den ene eksponentialfunktion.

Med

f(x) = 211,4885 - 10,4801·(e0,0329x + e-0,0329x)

er

f'(x) = -0,344795·(e0,0329x - e-0,0329x) = -0,689591·sinh(0,0329x)


Svar #13
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg får l=1420,6, kan det passe?

Vedhæftet fil:Buens længde.docx

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du kan jo prøve at forklare, hvad du har gjort. Dit dokument i #13 er det samme som i #10. Genlæs #12. Og hvis du kan gemme filen i .doc format i stedet for .docx format, vil det glæde Peter Lind.


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Buelængden vil jo nok ligge et sted mellem længden af trekantshypotenuserne og længden af halvcirklen med buens højde som radius, dvs et sted mellem

d = 2·(91,253122 + (211,4885-20,9602)2)1/2 = 422,5076

og

D = π·(211,4885-20,9602) = 598,5623


Svar #16
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

nu har jeg gemt det som Pdf fil

Vedhæftet fil:Buens længde.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Stamfunktionen er ikke korrekt. Det ser ud til, at du har smidt kvadratroden væk eller noget i den retning. Integralet skal vist beregnes ved hjælp af numerisk integration.


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ved numerisk integration finder jeg buelængden til

L = 511,017

helt i overensstemmelse med overslagene i #15.

 


Svar #19
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg får det til 0. Hvad har jeg gjort galt?

Vedhæftet fil:Buens længde.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Jeg ved ikke, hvad det er, du laver. Man kan ikke finde en stamfunktion udtrykt ved simple funktioner. Som nævnt i #17 skal integralet beregnes ved hjælp af et CAS-værktøj.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.