Matematik

Geometri

17. marts 2012 af turk89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

På skitsen ses en skrå streg til venstre, som går igennem et punkt (med cirkel rundt om)

Er det muligt, at finde længden e med de givne værdier? Længden e står vinkelret på den omtalte streg og går ned til det andet punkt med cirkel omkring.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Skitse.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2012 af AskTheAfghan

Længden af e deles i to.

   θ = tan-1(20/40) ≈ 26.57º              (næsten det samme som 27º ifølge din skitse)

         e1 = sin(θ)·((40/2) + (2·40))

   β = tan-1((2·20+10)/40) ≈ 51.34º

         e2 = 40/cos(β)

Længderne lægges sammen.

   e = e1 + e2 ≈ 108.75

... det er ikke 100% sikkert, om det er det korrekte resultat

- for skitsen ikke er så let at aflæse med.


Svar #2
17. marts 2012 af turk89 (Slettet)

#1

Længden e er rigtig i følge facitlisten, men jeg har lidt svært ved at gennemskue din fremgangsmåde.

Kan du uddybe, hvor vi har e1 og e2, og hvordan du kommer frem til dem? Jeg har lige vedlagt en skitse med numre. Måske kan det hjælpe din forklaring.

Vedhæftet fil:1165954.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2012 af AskTheAfghan

Se

Vedhæftet fil:NySkitse.png

Svar #4
18. marts 2012 af turk89 (Slettet)

#3

Tak.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.