Matematik

Hjælp til matematik

17. marts 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Abel og Carl står ved en brusende flod. De vil bruge et målebånd og en vinkelmåler til at bestemme
flodens bredde. Abel og Carl står med 11 meters afstand og de måler sigtevinklerne A og C til et træ
på den anden side af floden. Abel måler vinkel A til 79° mens Carl måler vinkel C til 64° (se
figuren).


a) Bestem afstanden | BC | .


b) Bestem flodens bredde, dvs. højden fra B i trekant ABC

 

Jeg har aldrig lært det her, så jeg har brug for hjælp til disse opgaver.

 

Tusind tak.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Hvor kan vi se figuren??? =S


Svar #2
17. marts 2012 af simonlinn (Slettet)

Her, under opgave 2.


Svar #3
17. marts 2012 af simonlinn (Slettet)

Hmm, hvorfor vil den ikke vedhæfte filen?

Vedhæftet fil:1r_2011_aflevering_4.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #4
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)

a)

Du skal benytte sinusrelation.

a/sin(A) = b/sin(B)    ...  hvor a = |BC| , b = |AC|   , A = 79º  og  B = 180 - (A + C)

b)

sin(C) = Bh / |BC|       ... find Bh.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.