Matematik

Matematik

18. marts 2012 af Hirone (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg sidder med et lidt træls, men sikkert letløsligt problem...

 

Opgaven lyder således:

en lineær funktion er givet ved

 

f(x)=3x-7

 

Bestem f(2) og løs ligningen f(x)=17

 

jeg har bestemt f(2), men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal løse den næste...Håber i kan hjælpe

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Løs ligningen

  


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)

f(2)= 3 • 2 -7

f(2) = 6-7

f(2) =-1.

 

f(x) = 17:

17 = 3x -7

17+7 = 3x

24=3x

24/3 = x

x = 8.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af wut123 (Slettet)

  

Læg  til på begge sider af lighedstegnet:

   

Dividér med 

  


Svar #4
18. marts 2012 af Hirone (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.