Fysik

Opgave til Kosmologi

18. marts 2012 af majsu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Folkens

 

Jeg er igang med en opgave i Fysik, som jeg synes er lidt svært at svare på -

 

Figuren viser en lyskilde, som bevæger sig mod højre - væk fra observatøren. Til sidst t=0 udgår en ringbølge fra lyskilden. En periode senere (til tiden t=T) har ringbølgen fået en radius på én bølgelængde, og lyskilden har i mellemtiden flyttet sig stykket v*T mod højre. En ny ringbølge udgår nu fra lyskilden.

a) Forklar, at observatøren vil observere en bølgelængde λobs = λ+v*T

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2012 af peter lind

Lav en tegning af systemet i observatørens system og lad lyskikilden till tiden t = 0 være i begyndelsespunktet. Lav en tilsvarende tegning nedenunder til tiden T med frontlinjen af startbølgen og den nye frontlinje.


Skriv et svar til: Opgave til Kosmologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.