Fysik

fysik, hjælp.

20. marts 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

HEj

Jeg forstår ikke rigtigt det det står på side 2, fra "(*): Eksempler til bestemmelse af fart, v:" til "I rapporten viser du et eksempel på udregning/bestemmelse af  v."

på forhånd tak

Vedhæftet fil: TYNGDE-2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2012 af peter lind

Du skal beregne hastigheden til et eller andet tidspunkt. I det første eksempel er der en beregning til tiden t=0,10 sek

Prikkerne på strimlen er afsat med et mellemrum på 0,01 sekund. Når du så ser på den tiende prik er denne altså afsat efter 10*0,01 sekund = 0,1 sekund. For at finde hastigheden skal du finde hvor lang tid strimlen har bevæget sig i et tidsinterval omkring  0,1 sek. Der vælger man så en prik på hver side. Disse er afsat til tiden 9*0,01 sek = 0,09 sekund og 11*0,01 sekund = 0,11 sekund i denne tid har strimlen bevæget sig afstanden mellem de 2 prikker. Den afstand skal du måle. Dividerer du den med tidsforskellen 0,02 sekunder får du hastigheden til de 0,1 sekund

Der kræves så at du i rapporten levere sådan en detaljeret beregning af hastigheden.


Svar #2
20. marts 2012 af anonym000

Men har jeg ikke gjort de i skemaet oven over..?

- - -

...............


Svar #3
20. marts 2012 af anonym000

det*

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I skemaet i dit vedlagte dokument, har du ikke beregnet hastigheden. Du har beregnet s/t , men opgaven beder om Δs/Δt til hvert tidspunkt. Du har en række med værdier for Δs , og de skal jo så divideres med det tilhørende tidsinterval Δt = 0,02s.


Svar #5
20. marts 2012 af anonym000

Så den første som står der giver 0,65 m/s..?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja.


Svar #7
20. marts 2012 af anonym000

Okay, det skal jeg så gøre vil dem alle..?

og ved at gøre det her har jeg opfyldet dette her:

"I rapporten viser du et eksempel på udregning/bestemmelse af  v"

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal selvfølgelig regne det rigtigt ud alle de steder, hvor du ved, at du har regnet det forkert nu.

Du skal sikkert have fat i din papirstrimmel og vise, ved at klippe og klistre, hvordan du har beregnet v, præcis som det er vist i dokumentet.


Svar #9
20. marts 2012 af anonym000

Hvor har jeg lavet fejl..? 

har ikke papirstrimmel.

- - -

...............


Svar #10
20. marts 2012 af anonym000

Når man laver en opgave kan det være svært at se sine egne fejl.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du spurgte i #7: Okay, det skal jeg så gøre vil dem alle..? (hvad det så end betyder).

Og jeg svarede så i #8, at du skal rette alle de steder, hvor du ved, at du ikke har regnet det på den måde, som det blev forklaret i #4.

Meningen er sikkert, at man skal indsætte at stykke af en papirstrimmel og på den vise, hvorledes v beregnes til et bestemt tidspunkt.


Svar #12
20. marts 2012 af anonym000

Okay. 

Men jeg mente om jeg skulle bestemme v til alle de tidsenheder som står øverst på skemaet...?

Men i den vandrette kolonne, hvor der står der v..? er det, det du mener at jeg skal regne på ny..?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, de øvrige værdier i den række (det kalder man en kolonne, der er vandret) skal jo også regnes ud korrekt. Genlæs svaret i #4.


Svar #14
20. marts 2012 af anonym000

Nå ja!! 

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal selvfølgelig også revidere de steder, der afhænger af de beregnede værdier for v.


Svar #16
21. marts 2012 af anonym000

OK.

- - -

...............


Svar #17
21. marts 2012 af anonym000

Men i det skema....

Der skulle Emek give 0, hvis man lavet forsøget i vakuum

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #18
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Den mekaniske energi er konstant, og sætter man Epot til 0 i startpunktet, hvor v = 0, ja, så vil man forvente at Emek = 0 gennem hele forsøget.


Svar #19
21. marts 2012 af anonym000

Okay.

Men prøv at kigge på skemaet nu, selvom jeg har regnet om ser det stadigvæk mærkeligt ud....

- - -

...............

Vedhæftet fil:skema.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #20
21. marts 2012 af peter lind

Ja. Dine hastigheder ser ud til at være for høje. Hvis der er gnidning skulle de endda blive endnu mindre. Et gæt kunne være at der er noget i vejen med dit 0 punkt. Du kunne prøve at indsætte dine målte hastigheder som funktion af tiden ind i et koordinatsystem eller endnu bedre bruge regressionsanalyse. Her skal du undlade at tage 0 punktet med. Hvis grafen bliver en ret linje gennem 0 punktet er der intet i vejen. Bliver det en ret linje som ikke går gennem 0 punktet kunne det tyde på at det er 0 punktet, der er galt. Du kan også som kontrol se om der er et enkelt punkt, der falder langt fra linjen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.