Matematik

Matematik?

21. marts 2012 af Charlotte97 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej!

jeg har et problem med noget problemregning, min opgave lyder:

find værdien af A og B, når:

A + B = 169  A : B = 12  A x B = 2028  og  A - B = 143

 

håber at der er en eller anden der kan hjælpe mig ^_^ 

på forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2012 af mette48 (Slettet)

A og B skal være hele tal,  A og B er ikke de samme tal i alle stykkerne

A + B = 169        A=13 og b=13

A : B = 12          her er flere muligheder f.eks    A=24 og B=2

A x B = 2028  og  A - B = 143


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Af den sidste, så får du, at A = 143-B, sæt det ind i den første ligning, så finder du B, så kan du undersøge, om resten passer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er korrekt, at 132 = 169 , men hvad har det med A + B = 169 at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sagen er den, at A og B skal opfylde alle fire ligninger, hvilket passer med netop et talsæt for A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2012 af PeterValberg

Hvis A + B = 169 og det samtidig er tilfældet at A - B = 143

er B så ikke lig med halvdelen af forskellen:  B = (169-143)/2 = 13 ??

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Lige netop. Dermed er

A = 169 - 13 = 143 + 13 = 2028 / 13 = 12 · 13


Skriv et svar til: Matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.