Matematik

Ligning

21. marts 2012 af junkey (Slettet)

Er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave ?:)

en linær funktion er givet ved :
f(x)=3x-7
bestem f(2), og løs ligningen f(x)=17


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2012 af WHiP (Slettet)

f(2) vil sige 3*2-7

f(x)=17 vil sige, 17=3x-7

I den første skal du bare udregne resultat så du kan sige at f(2)=et resultat.

I den anden skal du isolere x så du får en x-værdi som gør det gældende at f(x)=17


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 2 til beregning af f(2). Løs dernæst ligningen 3x -7 = 17 .


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.