Matematik

FSA matematik Forhold på TV, hjælp please :D

22. marts 2012 af ChristianSchou (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej med jer, jeg sidder og skal lave en FSA matematik, og der er 2 opgaver jeg ikke kan finde ud af, håber inderligt på i kan hjælpe mig med det! :D

opgave 1

På fladskærme er forholdet mellem den lægste side og den korteste side 16:9

Den korteste side på en fladskærm er 27 cm.

Hvor lang er den længste side på denne fladskærm?

 

opgave 2

På en 42" fladskræm er den ene side 52,3 cm.

Hvor lang er den længste side på denne?

 

Jeg håber der er nogen der vil hjælpe mig for jeg forstår den virkelig ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af 123434 (Slettet)

1)  Jeg har ganget med 3.

16:9=48:27

Den længste side må være 48 cm lang.

2) Kan ikke finde ud af den.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg. 1. Kald længste side for L og korteste side for K. Da har man

L / K = 16 / 9 , så

L = K · 16 / 9 = 27cm · 16 / 9 = ...

Opg 2. På en 42" fladskærm er det diagonalen, der er 42" = 42·2,54cm . Benyt så Pythagoras til at bestemme den anden sides længde.


Svar #3
22. marts 2012 af ChristianSchou (Slettet)

Super godt tusind tak for hjælpen, så gav det pludselig mening for mig :D


Skriv et svar til: FSA matematik Forhold på TV, hjælp please :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.