Matematik

Lave et plan i Geogebra?

22. marts 2012 af Whoopedazz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heya,

Jeg sidder og eksperimenter med Geogebra 5.0 (3D).

Jeg har fået oplyst en ligning for en kugle samt for et plan. Herved skal jeg undersøge, om planet er et tangentplan til kuglen.

Det er nemt at konstruere kuglen, men jeg aner ikke hvordan, at jeg indsætter et plan udfra en ligning (eksempel: 2x-y+2z-13=0). Jeg har prøvet det meste, og har også kigget nettet og brugermanualer igennem. Nothing.

Jeg ved at man i MathCAD skriver a:=(2 -1 +2 -13), men .. det giver a=-13 i Geogebras CAS værktøj, så det funker ikke rigtigt.

Nogle idéer? De ville være meget påskønnet! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden fra kuglens centrum til planen. Hvis, og kun hvis, afstanden er lig med kuglens radius, er planen en tangentplan til kuglen.


Svar #2
24. marts 2012 af Whoopedazz (Slettet)

Tak for svar, men det var ikke et svar til mit spørgsmål Andersen :)
 

Svar til dem der sidder derude i fremtiden og undrer sig over det samme:


Hvis du sidder inde med en ligning for et plan a: 2x-y+2z-13=0, så skal du blot skrive ligningen ind i input feltet som "2x-y+2z-13=0" .. Det er vigtigt, at du ikke indsætter alpha tegn el. lign foran. Eks. "a=2x-y......=0".
Dumme mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2012 af NejTilSvampe

holy crap der er geogebra 3D ?! xD

Ville ønske jeg havde vidst det i gym..


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2014 af HeleneVibeke (Slettet)

Hvis du skriver α:2x-y+2z-13=0, får du planen 


Skriv et svar til: Lave et plan i Geogebra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.