Matematik

Matematik Hjælp?

22. marts 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 8. klasse

9 1 ud af 2 % af 55 kr.

Hvad vil det sige hvordan regner man den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

91/2 % af 55 kr? (ni og en halv procent).

Beregn 1% og beregn så 9,5% af 55kr.


Svar #2
22. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Ja, det var det jeg mente.

 

hvad med 7 % af 467 kr.=


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Samme fremgangsmåde. Beregn 1% af 467kr og dernæst 7%. Man finder 1% af noget ved at dividere dette noget med 100.


Svar #4
22. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Er ikke helt med ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man finder 1% af de 467kr ved at dividere 467kr med 100. Man finder så 7% af 467kr ved at gange 1% af 467kr med 7.

7% af 467kr = 7 · (1% af 467kr)


Svar #6
22. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Giver det 32,69?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Svar #8
22. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Ok. super :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. marts 2012 af FHF1 (Slettet)

En anden gang kan du gøre dette:

9½ divideret med 100 og gange med det tal som du skal bruge f.eks. de 55 kr og du får det samme resultat... 

Andet eksempel:

7/100 x 467 = 32,69 kr


Skriv et svar til: Matematik Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.