Matematik

Matematik

23. marts 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan i hjælpe mig med opgaven?

 

Ole bunder 5 øl lørdag aften klokken 20:00. Mængden af alkohol (i gram) i Oles krop er givet ved 

f (t)=60−7⋅t


Variablen t hvor mange timer der er gået efter klokken 20:00


a) Hvad fortæller tallene 60 og 7 om mængden af alkohol i Oles krop?

 

er det 60 for et minut og 7 for en uge??


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2012 af nielsenHTX

f(t) er " Mængden af alkohol (i gram)"

t er tiden i timer...

så t=0 fortæller for mange gram ole har indtaget kl 20:00    (60)

-7 er hældningen af den rette linje så Ole forbrænder 7 gram alkohol pr time


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Endelig en virkelighedstro opgave :D Lol

 

tallet 60 er et tal der har med øllet at gøre, og tallet 7 er et vilkårligt tal der har med kroppen at gøre... så nej...

 

Tegn grafen y=60-7x

brug timer som x-akse og gram som y-akse

og se hvad du finder ud af.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.