Matematik

Matematik hjælp

23. marts 2012 af cooltoschool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en aflevering, og en af opgaverne har jeg lidt svært ved. Håber en kan hjælpe :D

 

Opgaven:

 

Ved salg af  vareenheder er fortjenesten f(n)  givet ved:

f(n) = 60n-5n2-80

Bestem den maksimale fortjeneste.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2012 af mathon

 

        skriv den
                                 f(n) = -5n2 + 60n - 80             som er en andengradsligning i n
 

       ...vender parablens grene op eller ned ?


Svar #2
23. marts 2012 af cooltoschool (Slettet)

Det står der ikke noget om, det eneste der står i opgaven er det jeg har sendt :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Spørgsmålet i #1 var ikke et spørgsmål for at indhente mere information om opgaven, men et vink til dig til at løse opgaven.

Grafen for funktionen f(x) = -5x2 + 60x -80 er en parabel.


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.