Matematik
Er linjen en tangent til grafen?
17. august 2005 af
kartoffelstivelse (Slettet)
En graf har forskriften: f(x) = 2x^2
En linje har ligningen: y = (-27/10)x - (91/100)
Beregn ved eksakte udregninger om linjen er tangent til grafen for f ?
En linje har ligningen: y = (-27/10)x - (91/100)
Beregn ved eksakte udregninger om linjen er tangent til grafen for f ?
Svar #1
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Sætter du f(x) = y, finder du 2 skæringspunkter (-13/20, 169/200) og (-7/10, 49/50). Linjen er således ikke en tangent. Opgaven er egentlig ikke svær, men tallene er bøvlede.
Andengradslingningen bliver :
2*(x^2) + (27/10)*x + (91/100) = 0.
Hvis den kun havde haft en løsning, ville vi have haft en tangent.
Andengradslingningen bliver :
2*(x^2) + (27/10)*x + (91/100) = 0.
Hvis den kun havde haft en løsning, ville vi have haft en tangent.
Skriv et svar til: Er linjen en tangent til grafen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
