Fysik

opgave om bevægelse

24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med denne opgave:

 

En motorcykel accelerer fra 0 til 70 km/h over en strækning på 100 m. 

a)

 hvor stor er den gennemsnitlige acceleration?  (skal jeg bruge forskellen i hastigheden/forskellen af tiden?)

b) hvor lang tid tager det at nå de 70 km/h?

c) hvor lang tid tager det at nå 100 km/h med samme acceleration


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2012 af mathon

b)

                     amiddel = (v2 - vo2) / (2·Δs)

 

c)

                     Δt = Δv / amiddel

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2012 af peter lind

a) Problemet med dit forslag er at tidsforskellen ikke kendes umiddelbart. Den kan du så finde ved at bruge reglerne om jævnt  voksende bevægelse. Derved får du samtidig besvaret spørgsmål b.

b) Brug v = a*t


Svar #3
24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

i opgave a ) hvis jeg bruger   : -V02/ 2 * s så får jeg et højt tal som 18904, 321 det gir ikke rigtig nogen mening?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2012 af peter lind

Du har regnet forkert. Har du husket at omregne km/h til m/s ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2012 af mathon

    70 km/h = 19,4444 m/s


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2012 af ping317 (Slettet)

den gennemsnitlige acceleration er altid givet ved(ændring i hastighed) / (ændring i tid), i både 2 og 3 vil jeg bruge v=a*t.


Svar #7
24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

ja det har jeg :-) her er min udregning-(19.44^2)/2*100 = 18904? der er et eller andet jeg gør galt ?


Svar #8
24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

# 6men hvad er min tid?


Svar #9
24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

eller nej det er mig der kludrer det hele sammen tiden får jeg selvfølgelig når jeg har udregnet a) rigtigt


Svar #10
24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

#1 delta-s er vel = 100 m ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. marts 2012 af ping317 (Slettet)

#9 yeps

 


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. marts 2012 af peter lind

#7  groft regnet 202/200 = 400/200 = 2 så hvordan kan du få det store tal ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. marts 2012 af mathon

b)

                     amiddel = (02 - (19,4444 m/s)2) / (2·(100 m)) = -1,89043 m/s2


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Når man, som du gør det, ikke bruger parenteser korrekt og bare taster (19.44^2)/2*100 ind på lommeregneren, beregner man, talmæssigt,

[ (19.44^2)/2 ] * 100

Nå man bruger parenteser korrekt, som i #12 og #13, beregner man

(19.44^2) / (2*100) = [ (19.44^2)/2 ] / 100 ,

som er 1002 = 10000 gange mindre.


Skriv et svar til: opgave om bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.