Matematik

Trekants areal vha. vektorer

25. marts 2012 af sundtold2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, jeg har problemer med at komme i gang med en matematik opgave

opgaven har jeg oploaded med, men den handler altså om at udregne trekantens areal vha. vektorregning, jeg har bare det problem at jeg ikke få nogen vektorkoordinater givet, nogen som kan hjælpe mig? 

Vedhæftet fil: mathjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en opgave i vektorregning. I en retvinklet trekant er højden mellemproportional mellem de stykker, hvori den deler hypotenusen, så der gælder

|AD| / h = h / |CD|

hvilket giver en ligning til bestemmelse af h. Trekantens areal er da

T = (1/2)·h·(|AD| + |CD|)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2012 af mathon

uden vektorer
                                 højden i en retvinklet trekant er mellemproportional
                                 mellem de to stykker hvori den deler hypotenusen

   dvs
                                      h2 = |AD|·|CD|

                                      h = √(|AD|·|CD|)             med grundlinjen       |AD|+|CD|

   trekantsareal
                                                         T = (1/2) · h · g

                                                         T = (1/2) · √(|AD|·|CD|) · (|AD|+|CD|)
 

 


Skriv et svar til: Trekants areal vha. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.