Matematik

Ligninger

26. marts 2012 af cooltoschool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har fået en afleveringsopgave, og er stødt ind i nogle problemer, så håber der er en derude der kan hjælpe lidt. Jeg skal løse denne ligning:
 

a. 

       x^2/7=100

På forhånd tak

           


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er det

x2/7 = 100

eller

(x2) / 7 = 100     ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af emde93 (Slettet)

x^2/7 = 100 <=>

2/7 * ln(x) = ln(100) <=>

ln(x) = ln(100) / 2/7 <=>

x = e^(ln(100) / 2/7)


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det resultat kan da skrives lidt pænere.

Hvis der er tale om ligningen

      x2/7 = 100 ,

har vi

      x = 1007/2 = 107 = 10.000.000    (ti millioner eksakt).


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.